PMP pune tunurile pe Iohannis

Adrian Popan, vicepreşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP) Sălaj, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că PMP i-a solicitat preşedintelui României retrimiterea în Parlament a legii privind reducerea CAS. „Credem că acest proiect trebuie rediscutat în Parlament, parlamentarii să primească o analiză serioasă a Guvernului şi să decidă cu toate informaţiile pe masă ce modificări necesită legea. Este bine că preşedintele a decis miercuri retrimiterea ei la Parlament. Deşi această măsură este, în teorie, una bună, Guvernul Ponta nu a prezentat argumentele care să ne dea încredere că această măsură poate fi susţinută pe termen lung. Faptul că această măsură ar urma să se aplice de la 1 octombrie, cu câteva zile înainte de deschiderea oficială a campaniei prezidenţiale, întăreşte suspiciunea că suntem în faţa unui artificiu electoral”, este de părere Adrian Popan. Acesta a adăugat că majoritatea opiniilor independente, ale oamenilor de afaceri sau ale economişti, la care se adaugă opinia FMI, sunt negative vizavi de acest proiect, aşa cum a fost el lansat.
Cât despre fuziunea PNL-PDL, Adrian Popan este de părere că cele două partide au decis să facă un club exclusivist, nu o adevărată unificare a dreptei. Vicepreşedintele PMP Sălaj consideră, astfel, că PDL va dispare oficial de pe scena politică pentru că liderii acestui partid nu au avut niciun fel de afinitate pentru valorile şi identitatea democrat-liberală. „Singurul scop al lui Vasile Blaga, după rezultatul dezamăgitor din alegerile europarlamentare, a fost să îşi salveze propria carieră politică. Pentru asta, a orchestrat topirea PDL în PNL, sub aparenţa parităţii. Alianţa Creştin-Liberală este însă formată pe calapodul USL – un partid mai puternic, PNL, care va marginaliza în cele din urmă partidul mai mic, PDL. E un lucru cert că PNL îl va impune pe Klaus Iohannis pentru funcţia de candidat al Alianţei PNL-PDL. Votul de săptămâna aceasta din Delegaţia Permanentă a PNL a fost o formalitate care ar fi trebuit să-l legitimeze pe Iohannis ca prezidenţiabil al dreptei. Klaus Iohannis nu trebuie însă să aibă impresia că va beneficia de susţinerea întregului electorat de centru-dreapta. El rămâne un candidat de avarie, cel spre care PNL s-a îndreptat după ce Crin Antonescu s-a retras din cursa prezidenţială”, a spus Adrian Popan, care nu crede că Iohannis ar fi un politician de dreapta, atâta timp cât acesta nu a luat, în ultimii ani, vreo măsură de dreapta. „Iohannis nu pare să ştie că are de luptat cu maşinăria PSD în campanie. Una este să îl învingi pe Crin Antonescu, un politician comod şi uzat, alta este să te lupţi cu baronii locali ai PSD şi cu premierul Victor Ponta. Electoratul de centru-dreapta are nevoie de un proiect în jurul căruia să se coaguleze, nu doar de un nume pe un afiş, chiar dacă acel nume are rezonanţă germană. Liderii Alianţei Creştin-Liberale fac o greşeală subestimând electoratul de dreapta. Acesta nu poate fi păcălit să voteze politicieni care par făcuţi din acelaşi aluat ca cei de la putere”, opinează Adrian Popan.

8 Thoughts to “PMP pune tunurile pe Iohannis”

  1. Anonim

    felicitari si bravo PMP

  2. Anonim

    popan e un tip de treaba

  3. Anonim

    Ati ramas un ziar basisit!
    Chiar nu vedeti ca ,corabia portocalie se scufunda?

  4. Anonim

    Ultimele doua fraze ale lui Popan sunt de pe alta planeta. De fapt, exprima exact scopul pentru care Beshescu a creat PMP: diversiunea nerusinata in scopul promovarii metresei sale!

  5. Anonim

    cine vorbeste

  6. Anonim

    cine-s mascaricii astia de la pmp salaj?Nu am auzit de ei vreodata

  7. Anonim

    ce tunuri ?Astia nu au nici macar o pusca ruginita.Iar umbla cu cioara vopsita blonda ,dar noi stim si acum nu ne mai pot pacali,pot sa tot concaie de la groapa de gunoi.

Leave a Comment